Neem contact op

Animatie Video

30-05-2018

Het is essentieel dat je als bedrijf duidelijk kunt maken aan je doelgroep waar je voor staat. Consumenten doen tegenwoordig zorgvuldig vooronderzoek voordat ze contact opnemen met een bedrijf. Het is belangrijk dat je een goede uitleg kunt geven over de diensten, producten en/of concepten die jij de consumenten kunt leveren als bedrijf. In een korte animatie video kan de boodschap binnen één minuut overgebracht worden op de doelgroep.

Vrijwel alles kan je op een eenvoudige manier uitleggen aan de hand van een animatie video. Je kan op deze wijze de consument triggeren om contact met jouw bedrijf op te nemen. 

Wat voor resultaat kun je uit een animatie video halen?

Alles hangt af van de doelstellingen die je als bedrijf wilt behalen. Is het doel om de conversie te verhogen of om de bezoeker te informeren? Hierdoor kan de insteek van een video al heel erg verschillen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden;

  • Verbeteren van de naamsbekendheid: Om een animatie video te produceren moet er geld en tijd worden geïnvesteerd. Deze investering is puur om de waarde van je organisatie te vergroten. Na het produceren van de video is het eenvoudig om de video over meerdere kanalen te verspreiden. Zo kan men in een korte tijd veel publiek bekend maken met een merk.
  • Informeren van consumenten: Een animatie video is een perfecte manier om je bedrijf te pitchen. De video is op ieder moment van de dag en op iedere wijze te bekijken.
  • Verhogen van de conversie: De concentratieboog van een consument is tegenwoordig heel kort. Dit zorgt ervoor dat je je doelgroep op een interessante en leuke manier naar je website moet leiden. De video trekt niet alleen de aandacht van de consument, maar verhoogt ook de kans tot verkoop.

Het produceren van een animatie video

Bij het produceren van iedere video wordt er een bepaald stappenplan doorlopen. Dit proces wordt doorlopen door experts die weten ze de doelgroep het beste kunnen triggeren en aan kunnen preken. De stappen die meestal doorlopen worden vind je hieronder.

  1. Concept: Dit is vaak een van de belangrijkste stappen die doorlopen moet worden. In het concept bepaal je het doel van de video. Vanuit hier kan er een script opgesteld worden die tijdens de video verteld gaat worden.
  2. Storyboard: Na het opstellen van het concept is het visualiseren van de ideeën de volgende stap. Er hoort een stripverhaal worden getekend om een goed beeld te creëren van de video. Bij deze stap wordt er ook bepaald welke muziek er gebruikt zal worden.
  3. Productie: Tijdens deze stap vindt de productie plaats. Het concept en storyboard wordt toegepast om de video uit te werken. Als laatste stap wordt er bij de productie nog overige geluidseffecten toegevoegd.
  4. Promotie: Nadat de video klaar is en gecheckt is door je bedrijf, kan de video online gaan. De video kan op meerdere kanalen gedeeld worden om een zo groot mogelijk publiek te trekken.

Geïnteresseerd?

Ben jij geïnteresseerd in het laten maken van een animatie video? Of wil je hier meer informatie over Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Onze specialisten staan altijd voor je klaar!

Neem contact op

Animatie Video

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Sam. Of je kunt jouw gegevens achterlaten en hij neemt contact op met jou!
aanmelden voor niewsbrief