NULL
Design Development SEO

Tijd voor een grote schoonmaakbeurt

in de vorm van een ijzersterke strategie en gloednieuwe website

Branche
Facilitaire dienstverlening
Locatie
Eindhoven

Dit is ICS Groep

ICS Groep is dé facilitair dienstverlener van Nederland. Ze staan in de top 10 beste schoonmaakbedrijven van het land. En dat is niet voor niets. ICS draagt bij aan een schone, veilige en gezonde werk- en leefomgeving. Dat doet dit familiebedrijf al meer dan 40 jaar. Het motto “elke dag beter” leidt bij ICS tot bijzonder innovaties, slimmere processen en automatisering tot in de kleinste details.

De doelstellingen

Onlangs kreeg IGS Groep een flinke make-over. Samen met Studio Lauda realiseerden zij een complete rebranding van het merk én voegden ze alle andere entiteiten samen. Om de rebranding door te voeren, was een nieuwe website nodig. Dat is waar wij het team kwamen versterken. We gingen aan de slag met de twee belangrijkste pijlers: duurzaamheid en innovatie.

One-stop-shop
“Bij een nieuwe positionering en huisstijl ben je er niet met het uitsluitend lanceren van een nieuwe website, er komt véél meer bij kijken. We zijn in dit proces van A tot Z begeleid door The DISTRIKT.”
Bart van der Sluijs
Algemeen Directeur

Onze aanpak

Stap 1: een nieuwe website. Tenminste, dat dachten we… Maar na een aantal uitgebreide sessies met zowel het management- als het marketingteam van ICS groep besloten we eerst een uitgebreid zoekwoordenonderzoek te doen. Want ja, duurzaamheid en innovatie in de facilitaire dienstverlening… Is de markt daar wel aan toe? Conclusie: zeker. Let’s go!

Aan de slag

Zoals we al vertelden ging Studio Lauda aan de slag met een nieuwe branding voor ICS groep. Na enkele presentaties aan zowel ICS groep als ons werd het tijd om onze krachten te bundelen. Merkpositionering werd gecombineerd met een online strategie. Op basis van de nieuwe branding toverden wij een ontwerp voor de website uit onze mouw. Uiteraard met de nodige online marketing functionaliteiten. Vindbaarheid, landingspagina’s en uitgebreide campagnemogelijkheden? Laat dat maar aan ons over. Neem een kijkje op de website.

Met ICS groep werken we al enkele jaren nauw samen aan hun online marketing. Ons partnership groeit mee met de ontwikkelingen die zij doormaken. In een korte tijd hebben wij een nieuwe website gerealiseerd die past bij hun nieuwe merkidentiteit.
Tom Seinstra
Web Development Specialist – The DISTRIKT

Toekomstperspectief

Stilstaan is geen optie. Ook niet voor ICS Groep. Daarom werken we op dit moment hard aan de nieuwe employer branding strategie. Hierbij realiseren we een koppeling met AFAS. Ons doel is het optimaal laten verlopen van de flow.

Samen realiseren we continu verbeteringen. Op het gebied van branding, online vindbaarheid en marketingcampagnes. Zo veroveren we maandelijks betere plekken in de zoekmachines en brainstormen we met het ICS groep projectteam. We blijven elkaar uitdagen om die mooie resultaten te blijven behalen.

Gratis kennismaking inplannen?