Neem contact op

GOOGLE SHOPPING

Diensten

Shopping

Wist je dat bedrijven door middel van het inzetten van Google Shopping 49% meer omzet genereren? Heb je producten waarmee je graag meer aandacht naar je site wilt hebben? Dan is het inzetten van dit middel een goede zet voor jouw bedrijf.

Wat is Google Shopping?

Ongetwijfeld heb je deze naam weleens horen vallen. Google Shopping is eigenlijk de tab ‘Shopping’ in Google. Het zijn de advertenties met productvermeldingen die worden weergegeven wanneer je naar bepaalde producten zoekt op google.nl en google.nl/shopping. Hierdoor is het inzetten van deze dienst zeer interessant voor webshops. Google heeft de belangrijkste productinformatie van jouw product nodig, die door jou worden aangeleverd in de product feed. Met behulp van deze feed worden jouw producten getoond op basis van zoekopdrachten. Op deze manier toon je producten die relevant zijn voor jouw doelgroep, waardoor de kans op het verkopen van je producten vergroot. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op!

Product Listing Adds

Google Shopping resultaten worden ook wel PLA genoemd, dit staat voor Product Listing Adds. Waarom? Omdat de resultaten en campagnes van Google Shopping worden gemaakt, gemeten en geoptimaliseerd vanuit Google Adwords. Dit is een advertentieprogramma van Google, waarmee je kunt adverteren in de zoekresultaten van Google.

De kracht van Google Shopping

Wat is nou daadwerkelijk de kracht van Google Shopping voor jouw bedrijf? Hieronder een paar interessante feitjes, wist je namelijk dat:

  • Het direct adverteren met je producten;
  • Je producten worden zichtbaar in Google d.m.v. een afbeelding;
  • Prijzen van producten kunnen gemakkelijk worden vergeleken. Wanneer je een scherpe aanbieding hebt, is de kans groot dat het product bij jou gekocht wordt;
  • Het generen van meer conversies;
  • Goed voor je naamsbekendheid van je bedrijf;
  • Relatief lagere kosten dan ‘gewone’ advertentiekosten

Google Shopping voor jouw bedrijf?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Google Shopping voor jouw bedrijf? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Neem contact op