Neem contact op

Social Engagement

Diensten

Social

Social Engagement

De kracht van mond-tot-mondreclame wordt tegenwoordig ingehaald door de kracht van Social Media. Volgens onderzoek kijken we gemiddeld 129 minuten per dag naar onze telefoon, waarvan een kwart naar Social Media. In de trein, metro of bus wordt er nauwelijks onderling gecommuniceerd en kijkt iedereen op zijn schermpje. Hierdoor wordt Social Engagement steeds belangrijker voor bedrijven.

De oplossing

Als bedrijf is het belangrijk om aan Social Media monitoring te doen. Dit kan natuurlijk via het social media dashboard van Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram, maar hiervoor bestaan ook andere Social Media tools. Deze monitoring software wordt gekoppeld aan je accounts en leest het internet uit om te weten te komen wat er over je gezegd wordt. Een van deze tools is Social Engagement van Microsoft.

Functionaliteiten

Social Engagement van Microsoft is een krachtige tool die realtime het internet uitleest op diverse criteria. Hierbij maakt Social Engagement gebruik van kunstmatige intelligentie om te onderscheiden of een bericht positief of negatief is. Vervolgens kan je op verschillende zoekcriteria weer alerts inzetten, zodat je als bedrijf altijd up-to-date blijft van wat er over je wordt gezegd op het internet.

Microsoft vs. Coosto

Er zijn meerdere tools beschikbaar om het internet uit te lezen en interactie tot stand te brengen. In bovenstaande alinea’s wordt de tool van Microsoft vaak naar voren gebracht. Echter, de tool van Coosto is even krachtig en heeft min of meer dezelfde mogelijkheden. Wij hebben de vergelijking tussen Microsoft en Coosto voor jou al gemaakt. Ben je benieuwd naar welke tool voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op!

Tijd om aan de slag te gaan?

Onze specialisten staan graag klaar om een analyse plan van jouw specifieke situatie te maken. Bel, mail of chat met ons. Samen komen we tot een optimaal resultaat!

Benieuwd naar onze andere diensten? 

Bekijk onze dienstenpagina

Microsoft social engagement tool

Tegenwoordig is het niet alleen belangrijk om te weten wat er over je wordt gezegd (monitoring), maar ook om snel te reageren (inspelen) op positieve en/of negatieve berichten. Daarom heeft Microsoft de naam veranderd van monitoring naar engagement. Het Social Media dashboard maakt het namelijk mogelijk om direct interactie met de berichtgever te krijgen en deze eventueel direct in je Microsoft CRM-omgeving te zetten. In onderstaand filmpje krijg je een beeld van een desbetreffend dashboard van Microsoft.

 

Wellicht ook interessant