MELD JE AAN VOOR DE GRATIS AVG & E-MAIL MARKETING KENNISSESSIE OP 29 MAART!

Merkbekendheid

Jouw Doelen

Goals
01

Bij het woord ‘merkbekendheid’ hoort de vraag: Hoeveel mensen van mijn doelgroep zijn daadwerkelijk op de hoogte van mijn merk? Voor het creëren van merkbekendheid is het van belang dat de doelgroep op regelmatige basis geconfronteerd wordt met het merk. De juiste boodschappen en kanalen dienen bepaald te worden om uiteindelijk verschillende touch-points te creëren op de route van de klant!

 

Traditioneel versus digitale kosten marketing

conversation

Merkbekendheid

Jouw doelgroep

Wie is de (potentiële) klant? Wie is de DMU [decision making unit]? Wat zijn de interesses van deze personen?  Zodra we in de huid kruipen van de doelgroep is het mogelijk om advertenties te plaatsen op het internet tegen relatief lage kosten en een relevant bereik.

Voorbeeld: het is met €100 al mogelijk om een bereik te behalen van 50.000 personen die in je doelgroep vallen met behulp van Display Marketing!

Circa 95% van de Nederlanders zijn aanwezig op het internet, wanneer jij jouw online marketingactiviteiten goed inzet, is de kans dus 95% dat jij het pad van jouw doelgroep kruist en jouw merkbekendheid toeneemt.

 

02
03

Omzetgroei begint bij merkbekendheid!

Naamsbekendheid vergroten

Vaak willen bedrijven, zowel regionaal als (inter)nationaal, naamsbekendheid verhogen door middel van een aantal online marketingkanalen. Daarvoor is het heel belangrijk om te weten wie de doelgroep is en de daarbijbehorende behoeftes. Daarnaast is het van belang dat de offline uitstraling hetzelfde is als de online uitstraling. Het interessante voor bedrijven is dat zij hun naamsbekendheid goed kunnen opbouwen door specifiek te targetten. Denk bijvoorbeeld aan social media, waarbij het mogelijk is om een doelgroep zo specifiek mogelijk te definiëren.

Wat in het dagelijks leven niet goed is om te doen, doen wij als online marketeers wel; denken in hokjes. Dit rendeert weer in het feit dat je geld uitgeeft aan het opbouwen van naamsbekendheid onder de gewenste doelgroep.

Er zijn verschillende middelen en strategieën om jouw merk meer online bekendheid te geven. Het team van The DISTRIKT bestaat uit verschillende specialisten die samen met jou van jouw doel een op maat gemaakte online marketingstrategie maken.

04

Neem vrijblijvend contact op voor een strategische sessie