NULL

Algoritme van Instagram uitspelen: zó kom je op de Explore pagina

 • 24 februari
 • 5 min. leestijd
 • 24 februari • 5 min. leestijd
Instagram Explore | The DISTRIKT

Als bedrijf is het belangrijk om zichtbaar te zijn op social media. Dat weet jij, dat weten wij. Instagram kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Uitgelicht worden op de Explore pagina is één van de meest onderschatte ontdekkingstools in de app. Hoe je je van een plekje verzekerd op deze pagina? Vragen hebben is antwoord krijgen bij The DISTRIKT. Lees even verder.

Over de Instagram Explore pagina

De Instagram Explore pagina laat jouw bericht en account zien aan mensen die je nog niet volgen. Het doel van deze pagina? Nieuwe dingen ontdekken (explore, duh). Voor bedrijven is het een goede manier om een nieuwe doelgroep te bereiken, nieuwe volgers te krijgen én meer naamsbekendheid te genereren. Het algoritme van Instagram bepaalt welke berichten aan wie worden getoond. Dit kunnen zowel statische berichten als Reels of verhalen zijn. De content is gebaseerd op individuele voorkeuren en dus voor iedereen uniek. Geen enkele Explore pagina is hetzelfde.

Hoe werkt het algoritme van Instagram Explore?

Zoals we al vertelden creëert het algoritme van Instagram Explore een unieke pagina per gebruiker. Het algoritme kijkt hierbij naar het type inhoud waarmee gebruikers regelmatig interactie hebben. Welke accounts volgt iemand? Wat voor soort berichten vindt iemand leuk? Gerelateerde berichten verschijnen op de Explore pagina. Ook posts met een hoge engagement hebben meer kans om op deze pagina getoond te worden.

Waarom wil je op de Explore pagina van Instagram verschijnen?

Een betere vraag is: waarom niet? Volgens onderzoek bezoeken dagelijks meer dan 200 miljoen gebruikers de Explore pagina. Daarnaast blijkt dat 50% van alle Instagram gebruikers maandelijks de Explore pagina bekijkt. In Nederland komt dat neer op zo’n 4,5 miljoen gebruikers per maand. Een plaatsing betekent dus een groter bereik, een serieuze boost in je betrokkenheid en uiteindelijk nieuwe volgers en zelfs conversies. Een goudmijntje dus.

Zó bemachtig je een felbegeerde plek op de Instagram Explore pagina

De beste manier om je berichten op de Instagram Explore pagina te krijgen, is door ze zo boeiend mogelijk te maken. Zijn ze al, horen we je denken. Kans vergroten? Deze tips helpen.

 • Leer je doelgroep goed kennen
 • Post wanneer je publiek online is
 • Begin met het maken van Instagram Reels
 • Experimenteer met carrousel berichten
 • Gebruik strategische hashtags
 • Werk samen met andere merken en makers
 • Voeg trefwoorden toe aan je bijschriften
 • Gebruik Instagram Analytics om te zien wat werkt (en wat niet!)
 • Probeer Instagram Explore advertenties

Adverteren op de Instagram Explore pagina

Op die laatste tip gaan we graag wat dieper in. Adverteren op Instagram is niets nieuws. Maar wist je dat je campagnes óók beschikbaar kunt stellen in de Explore feed? En da’s waardevol. Nadat een gebruiker een foto of video op de Explore pagina aanklikt, wordt er een relevante advertentie getoond. Die van jou dus. Perfect om nieuwe doelgroepen te bereiken die op zoek zijn naar iets nieuws.

Aan de slag met Instagram Explore

Samengevat zorgt een plaatsing op de Explore pagina voor meer bereik bij een al geïnteresseerde doelgroep, nieuwe volgers, een hogere betrokkenheid én meer conversies. Klinkt dit alles je als 🎵 in de oren maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag om die felbegeerde plek op de Explore pagina te bemachtigen. Keertje over hebben?

Gratis kennismaking inplannen?