NULL

Alles wat je moet weten over online video marketing!

 • 12 januari
 • 5 min. leestijd
 • 12 januari • 5 min. leestijd
Online video marketing | The DISTRIKT

Video marketing is de snelst groeiende advertentievorm van dit moment. Met een tot de verbeelding sprekende video kun je een goede indruk geven van je bedrijf, producten en/of diensten. In 2018 zal men gemiddeld 36 minuten per dag spenderen aan het kijken van online video op smartphones en tablets, tegen 18,5 minuten op niet-mobiele apparaten. Online video wordt ook wel de toekomst van het internet genoemd.

Reden genoeg om vandaag nog aan de slag te gaan met video marketing! 

Video marketing trends

 • Kwaliteit
  Kwaliteit is key. Kwalitatieve content is enorm belangrijk om kijkers over te laten gaan tot actie. De nadruk hoeft niet zozeer op het product te liggen, maar meer op de content en de boodschap in de video. Als dit juist is, zal dit betrokkenheid creëren waardoor de relatie met jouw doelgroep verbetert en wat uiteindelijk resulteert in hogere verkoopcijfers.
 • Video Shopping Ads
  Het inzetten van Video Shopping Ads is interessant om in te spelen op een actie vanuit de consumenten. Als bedrijf kun je producten laten zien in je video, waarnaar kijkers direct kunnen doorklikken naar de aankooppagina. Veel bedrijven, zoals River Island, zetten een combinatie van video shopping ads en influencers in om de focus minder op het product of merk te leggen en meer op de content, inhoud en de boodschap. Op deze manier doen social influencers  waar zij goed in zijn en de video shopping ads zorgen voor conversie.
 • Bumper ad
  De bumper ad is een videoadvertentie van maximaal zes seconden die vooral voor mobiele advertising goed werkt. Ongeveer 68% van al het videoverkeer op YouTube en andere videoplatformen komt vanaf mobiel. Door deze reden moet de lengte van een video worden aangepast. Een video die op mobiel bekeken wordt moet kort maar krachtig zijn. Je hebt maar 6 seconden de tijd, dus zorg voor een duidelijke call to action.

Meer video marketing trends!

 • Gepersonaliseerde video
  De consument wil persoonlijk aangesproken worden met content die hem of haar aanspreekt. Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat elke klant een unieke video ontvangt met relevante informatie en gepersonaliseerde oplossingen biedt voor zijn of haar probleem. Om gepersonaliseerd videos te creëren, zijn klantgegevens nodig uit CRM systemen. Deze gegevens (of een selectie daarvan) worden automatisch verwerkt in de video.
 • Entertainment door middel van juiste content
  Het is belangrijk om enkel en alleen video’s te maken die je doelgroep écht leuk vindt om te kijken in plaats van video’s die bedrijven leuk vinden om te maken. Mensen willen entertainment, alleen dan zullen ze jouw video onthouden en afkijken. Dus ook als je accountant bent, een bank of een uitvaartverzekeraar. Zorg ervoor dat jouw doelgroep jouw video onthoudt door middel van de juiste content.

Video marketing voor jouw bedrijf?

Benieuwd hoe jij online video marketing kan inzetten voor jouw organisatie? Of Waar de kansen liggen voor jouw organisatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen, onze specialisten staan voor je klaar! 

Gratis kennismaking inplannen?