Kennismaken

De mobiele trends voor 2018!

 • 22 december
 • 5 min. leestijd
 • 22 december • 5 min. leestijd
 • Geschreven door jeroen
naamsbekendheid

De mobiele revolutie

De mobiele revolutie is volop bezig, jongeren besteden gemiddeld 3 uur per dag op hun telefoon en de meerderheid van de millennials doet er al aankopen mee. Wie nog niet via de smartphone of tablet aankopen doet, gebruikt het wel om research te doen. Wij zetten graag de ontwikkelingen, nieuwste technieken en toepassingen voor volgend jaar op een rijtje met betrekking tot mobiele devices. 

Zoals vermeld in een eerdere blog over de belangrijkste online marketing trends 2018, is het noodzakelijk voor bedrijven om een mobiel vriendelijke website te hebben. Naast dat meer mensen je website bezoeken door middel van mobiele apparaten zorgt Google er ook voor dat je website beter wordt gevonden in de zoekresultatenpagina wanneer je website gebruiksvriendelijk is. Kortom, wie in 2018 nog steeds een langzame mobiel onvriendelijke website heeft, zal verdwijnen naar een anonieme notering in de zoekresultaten.

Mobiele trends 2018

 • Paginasnelheid 
  Mobiele gebruikers verwachten dat elke pagina binnen enkele seconden op hun scherm verschijnt. Gebeurt dit niet, dan houden deze bezoekers het snel voor gezien. Een van de belangrijke ranking factoren van Google is dan ook de laadtijd van websites. Een snelle website is dus niet alleen belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid/ervaring maar zeker ook om beter te ranken in zoekmachines.
 • Veiligheid/ Nieuwe privacywet
  Veiligheid is een belangrijk aspect wat aan bod komt in de nieuwe privacywetgeving (AVG) die vanaf mei 2018 van kracht zal zijn. Als bedrijf zijnde moet je rekening houden met bepaalde mobiele veiligheid standaarden. Het wordt dan ook aangeraden om websites en applicaties te laten testen door security specialisten.
 • Video
  Video/visual marketing is de snelst groeiende advertentievorm van dit moment. Met een tot de verbeelding sprekende video kun je een goede indruk geven van je bedrijf, producten en/of diensten. In 2018 zal men gemiddeld 36 minuten per dag spenderen aan het kijken van online video op smartphones en tablets, tegen 18,5 minuten op niet-mobiele apparaten.

 

Meer mobiele trends voor 2018

 • Mobiele Analytics
  In 2018 zal er meer inzicht zijn in mobiele data en mobiele app/site performance. Google speelt in op deze vraag en introduceerde onlangs  de nieuwe Google Analytics for Firebase om mobiele applicaties te meten. Door middel van real time data kunnen bedrijven precies zien wat actieve gebruikers  in de laatste 30 minuten allemaal hebben uitgevoerd. Naast deze tool zijn er nog meer tools die uitgebreide applicatie testing bieden.
 • Google Shopping
  Naast bovenstaande tool is Google Shopping ook onmisbaar in dit lijstje met Mobiele trends. Deze tool wordt steeds meer gebruikt en daarom is bovenaan mobiele zoekresultaten komen belangrijk. Dit wordt er in 2018 niet makkelijker op, tenzij je ervoor betaalt.
 • Augmented Reality
  Dit een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Augmented reality betekent letterlijk: verrijkte werkelijkheid, een mix van de realiteit met een virtuele toevoeging of verrijking. In 2018 zal dit ook voor andere toepassingen werden gebruikt dan alleen maar games en digitale entertainment. IKEA is bijvoorbeeld een van de voorlopers op dit gebied.
 • Hogere kwaliteit Apps
  Het aanbod van apps groeit hard. Op Google Play komen er maar liefst 1300 apps per dag bij. Toch is het aantal apps die regelmatig worden gebruikt bij mensen op een hand te tellen. Waarom zou iemand kiezen om jouw app te downloaden? Kwaliteit is de key tot succes. Je moet echt toegevoegde waarde bieden wil je in het gewoontepatroon van de mobiele gebruiker terechtkomen.

Kortom, de nieuwste smartphones zijn net zo krachtig als de meeste laptop computers. Mobieltjes worden de hele dag gebruikt voor steeds meer toepassingen. Op bijna alle fronten is mobiel internetgebruik nu groter dan desktop internetgebruik. Voor gebruiker maakt het niet meer uit, mobiel of desktop. Ze willen altijd een optimale ervaring.

Heb jij jouw Mobiele marketing op orde?

Benieuwd hoe mobiel vriendelijk jouw website is of hoe jouw bedrijf kan inspelen op deze Mobiele Trends? Waar liggen de kansen voor jouw organisatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen, onze specialisten staan voor je klaar! 

Terug
Stel een vraag
Omhoog
Ben jij klaar voor het behalen van meer online resultaat?Meld je aan en blijf maandelijkse op de hoogte van de nieuwste online marketing mogelijkheden