NULL

Heb jij al een virtuele Google Assistant?

  • 16 november
  • 5 min. leestijd
  • 16 november • 5 min. leestijd
Google Assistant | The DISTRIKT

Wat is Google Assistant?

Google Assistant is een digitale persoonlijke assistent, ontwikkeld door Google. Het wordt gezien als een vernieuwde upgrade van Google Now. Google Now is een digitale assistent van Google die de mogelijkheid creëert om opdrachten snel uit te voeren. Het helpt jou bijvoorbeeld op tijd te laten komen op afspraken, of kan je vertellen hoe het weer eruit ziet.

Google assistent begrijpt wat je bedoelt en helpt je met de dagelijkse dingen die je belangrijk vindt. Google Assistant kan bijvoorbeeld kaartjes voor de film voor je kopen en op basis van die informatie een leuk restaurant uitzoeken om van tevoren te eten. Dit kan op elke plaats, thuis of zelfs onderweg.

Hoe werkt het?

Het belangrijkste is dat je met deze applicatie een gesprek kunt voeren. Je kunt dus een vraag stellen en vervolgens meer vragen op basis van die antwoorden stellen. Google assistant kan het gesprek volgen, de context achterhalen en op basis van deze informatie een reactie op jouw vraag geven. Met deze nieuwste versie kan je jouw digitale spraakassistent oproepen en activeren met zowel ‘Ok Google’, als ‘Hey Google’.

Google Assistant kan gebruikt worden via Google Home, een Bluetooth-Speaker van Google. Deze speaker kun je gebruiken om je entertainmentapparaten(radio, televisie) mee te bedienen en alledaagse taken mee te managen. Wanneer je bijvoorbeeld vraagt wat er die avond in de bioscoop draait, dan zal Google Home een lijst met films en programma’s opnoemen. De assistant kan dan ook meteen kaartjes voor je kopen. Google Assistent kan ook gebruikt worden via Allo, dit is een nieuwe schatapplicatie van Google. Je kunt hiermee chatten met vrienden en ook gebruik maken van emoticons, stickers en meer.

Wist jij dit?

Allereerst moet je er rekening mee houden dat Google assistant alleen met Engelse commando’s werkt op Android (6.0 of hoger), OS (9.1 of hoger, op Engels), Android Wear (2.0, op Engels), geselecteerde tv’s met Android TV, Google Home (geïmporteerd), Android Auto (geïmporteerd). Heb je een van deze apparaten en kan je engels? Dan kan je ermee aan de slag!

Je kunt jouw virtuele assistent alles vragen en je krijgt hier vrijwel altijd antwoord op. Wil jij bijvoorbeeld informatie over een bepaald land? Je vluchtinformatie weten? Of wil je genavigeerd worden naar bijvoorbeeld Parijs?

Handige trucjes zijn bijvoorbeeld ook: ‘Ok Google, turn on/off flashlight’: Hiermee zet je de zaklamp van je Android-smartphone aan of uit. ‘Ok Google, take a selfie’: Hiermee open je je camera-app.

Muzikale Intelligentie
Wil jij weten wat het nieuwste album van Justin Bieber is? Vraag dan: ‘Ok Google, what’s the latest album from Justin Bieber?’ Je virtuele assistent antwoord dan: ‘Purpose’. Vervolgens kan jij dan zeggen: ‘Ok, Google, Play it’.

Een van de nieuwe functies van Google assistant is het herkennen van muziek. Hoor jij bijvoorbeeld een leuk liedje op de radio en wil je weten welke het is? Door de vraag “What song is this?” te stellen aan de Assistant, wordt de functie geactiveerd. Het resultaat linkt direct door naar YouTube, Google Play Music en de zoekmachine van Google. Helaas is dit alleen nog te gebruiken in de Verenigde Staten.

TV kijken
Google assistant kan geïntegreerd worden met bepaalde diensten en producten. Een mooi voorbeeld hiervan is de Chromecast. Een Chromecast is een apparaatje dat lijkt op een usb-stick. Je plugt een Chromecast in de HDMI-aansluiting van je televisie en op deze manier kun je via je smartphone of tablet beelden en muziek verzenden naar je televisie. Google assistant kan gebruikt worden om foto’s, YouTube, play movies en Netflix bestanden te tonen. Vraag bijvoorbeeld: ‘Ok Google, Watch Game of Thrones on Netflix’.

Vertaal vanuit het Engels
Als jij op vakantie bent en twee pasta’s wilt bestellen in het Italiaans, dan vraag je hulp aan je virtuele assistant. ‘Ok Google, translatie I want to order two pizzas with cheese in Italian’. Dan verschijnt de getypte vertaling direct in beeld. Je kunt je telefoon het ook laten uitspreken. Google assistant vertaalt naar onder talen, maar alleen vanuit het Engels.

Wil jij een virtuele Google assistant of wil je er meer over weten? Onze Google specialisten staan altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden! 

Gratis kennismaking inplannen?