Kennismaken

LinkedIn inzetten voor leadgeneratie?

  • 26 april
  • 5 min. leestijd
  • 26 april • 5 min. leestijd
  • Geschreven door jeroen

Tegenwoordig wordt LinkedIn veel gebruikt in het bedrijfsleven, het is enorm belangrijk om een goed netwerk te hebben. Met LinkedIn kan je in korte tijd een groot netwerk opbouwen. Met LinkedIn kan je online een visitekaartje afgeven. Je kan laten zien wat je kwaliteiten zijn en waar je interesses liggen.

Stel je voor dat je een evenement organiseert, maar de inschrijvingen blijven te beperkt? Waar kan dit dan allemaal aan liggen? Hoge Bouncepercentage? en lage conversieratio?

Vaak moeten mensen die zich in willen schrijven zelf heel veel stappen ondernemen om de inschrijving rond te maken. Tegenwoordig staan consumenten er niet bepaald om bekend dat ze geduld hebben. Het sneller, makkelijker en effectiever kunnen regelen van zaken is essentieel.

Leads verkrijgen met LinkedIn formulieren

LinkedIn heeft een nieuwe vorm van adverteren geïmplementeerd: LinkedIn Lead Gen Forms. Deze formulieren geven je de mogelijkheid om kwalitatieve leads te genereren door middel van een pre-filled formulier. Deze formulier wordt gedeeltelijk al ingevuld aan de hand van informatie die LinkedIn al heeft.

Op deze manier hoeven geïnteresseerde niet meer de app te verlaten om zich in te kunnen schrijven voor activiteiten van een bedrijf. Ze kunnen met een paar klikken de inschrijving afronden.

De werking van de formulieren

Met deze feature is het mogelijk om aanmeld- en aanvraagformulieren te koppelen aan de advertentie op LinkedIn. Wanneer een potentiële lead geïnteresseerd is kan men meteen een formulier invullen en opsturen. De drempel om een inschrijving af te ronden ligt heel erg laag, omdat men het formulier al ingevuld voor zich ziet.

Wat is het profijt?

Er zijn sociale platformen die LinkedIn voorwaren is het toepassen van deze formulieren. Denk hierbij aan Facebook en Instagram. Echter, heeft LinkedIn een heel groot zakelijk netwerk waardoor het heel aantrekkelijk wordt voor bedrijven. Het grote voordeel van LinkedIn is dat de mensen die daarop zitten ook daadwerkelijk opzoek zijn naar vakinhoudelijke kennis.

Terug
Stel een vraag
Omhoog
Ben jij klaar voor het behalen van meer online resultaat?Meld je aan en blijf maandelijkse op de hoogte van de nieuwste online marketing mogelijkheden