NULL

Social Selling, de nieuwe sales pitch

  • 17 mei
  • 2 min. leestijd
  • 17 mei • 2 min. leestijd
Social selling | The DISTRIKT

Wat is social selling en wat levert het op? Lieve praat je bij. Lees snel verder.

90% van de mensen reageert niet meer op cold calling. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Harvard Business Review. Cold calling en product pushing passen niet meer in deze tijd. Hoog tijd dus voor een andere aanpak. Social selling wordt meer en meer de norm. Het is de nieuwe sales pitch en here to stay.

Maar wat ís social selling nu eigenlijk?

Social selling is het omgekeerde van opdringerig en snel je product of dienst aan de man brengen. Een keiharde definitie is er (nog) niet, maar in essentie komt het op het volgende neer: je zet je online netwerk in om een relatie met potentiële klanten op te bouwen.

We leggen je de theorie uit. Allereerst is het belangrijk om het vertrouwen van een potentiële klant te winnen (social), pas dan maak je de stap naar een product of dienst (selling).

Download snel onze whitepaper over social selling

Social selling B2B: word een autoriteit

Je wint vertrouwen van potentiële klanten door vrijblijvend kennis te delen via je online netwerk. Zorg dat je een autoriteit wordt in jouw vakgebied. Zo krijgen potentiële klanten vertrouwen in je kennis en kunde nog vóórdat iemand weet wat je precies verkoopt.

Leuk allemaal, maar wat levert het op?

Bij cold calling is het vrij snel duidelijk of degene aan de andere kant van de lijn interesse heeft of niet (in 90% van de gevallen niet dus). Als je social selling goed inzet, levert je dat heel wat nieuwe leads op. Zo geeft 39% van de B2B professionals aan dat ze met social selling minder tijd kwijt zijn per lead en het aantal leads maar liefst 33% hoger is.

Lees meer in onze social selling whitepaper

Wil je weten hoe je de ROI (return on investment) van social selling kan meten? Lees nu meteen verder in onze whitepaper social selling. Hierin helpen we je in zeven stappen zelf aan de slag te gaan met social selling.

Ja! Ik wil alles weten over social selling.

 

 

Gratis kennismaking inplannen?