De voordelen van thuiswerken tijdens corona [inclusief tips]

  • 19 maart
  • 3 min. leestijd
  • 19 maart • 3 min. leestijd

We moeten er dan toch echt aan geloven… Thuiswerken als dat mogelijk is. Geen praatjes bij de koffieautomaat, niet meer knuffelen met de kantoorhond, geen face-to-face meetings. Het gemis van je collega’s wordt met de dag groter. Maaarrrr wij bieden licht in de duisternis! Er zitten namelijk ook voordelen aan thuiswerken. We zetten ze op een rijtje, samen met wat tips.

1. To do lijstje

Begin de dag goed en maak een to-do lijstje voor jezelf. Hierin zet je alle dingen die belangrijk (en leuk) zijn en die je wilt uitvoeren die dag.

2. Een fijne werkplek

Kies een werkplek waar je productief van blijft. Een opgeruimde keukentafel of een fijn bureau werkt prima.

3. Kies je favoriete tunes

Kijk, dat zijn dan weer de voordelen van thuiswerken. Jij kiest welke muziek je wilt horen. Kom maar door met die guilty pleasures!

4. Thuiswerken samen met collega’s

Vooruit, je mist ze toch wel een beetje… je collega’s. Samenwerken en met elkaar blijven communiceren is van groot belang. Wij gebruiken Google Hangouts.

5. Frisse lucht

Een groot voordeel van thuiswerken is dat je regelmatig even naar buiten kunt. Vergeet dus geen pauze te houden. Ga even met je bammetje in de tuin zitten of op je balkon. Geniet van de zon!

6. Succes in je joggingbroek

Oké, discipline is belangrijk bij thuiswerken. Maar die joggingbroek mag heus wel aanblijven. Zit wel zo lekker, toch?

Andere voordelen van thuiswerken: doe inspiratie op

Toe aan inspiratie? Wij hebben 10 interessante blogs voor je geschreven. Fijn om tussendoor te lezen en op de hoogte te blijven van trends.

We wensen je veel succes de komende tijd als je blijft thuiswerken. Daarnaast nog even een extra hulde aan de toppers die keihard doorwerken in deze tijd. Mensen in de zorg en hulpverlening, heel veel dank.