Kennismaken
Nieuws

Be safe! Gebruik een SSL certificaat (HTTPS)

  • 10/10/2017
  • 5 min. leestijd

Niet veilig, dit is wat gebruikers op Chrome voortaan te zien krijgen wanneer ze een website bezoeken die een invoerveld bevat maar geen SSL certificaat heeft. Waar voorheen gebruikers alleen een melding kregen bij invoervelden met betaalgegevens, krijgen gebruikers nu bij ieder invoerveld een niet veilig melding. Want alle gegevens moeten worden beschermd!  

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat er een zogenaamd hangslot wordt geactiveerd. Dit SSL certificaat staat beveiligde verbindingen van een webserver toe aan een browser. Wanneer deze aan een website is toegevoegd wordt dit ook wel een HTTPS website genoemd. Een dergelijk certificaat wordt gebruikt om persoonsgegevens te beschermen. Tegenwoordig is het vaak de norm voor een veilige website. Wanneer een website dus geen SSL certificaat heeft wordt dit ook wel een HTTP website genoemd.

HTTP websites met invoerveld

Volgens Google zijn alle persoonlijke gegevens belangrijk en niet alleen de wachtwoord- en creditcard gegevens. Daarom heeft Google besloten om het waarschuwingsbeleid van Google Chrome uit te breiden. Wanneer websites een invoerveld bevatten en geen beveiligde HTTPS verbinding hebben zal de gebruiker een ‘niet veilig’ melding krijgen in de adresbalk.

Wat betekent dit?

Kort gezegd is het voor iedere website van belang de beveiliging van persoonsgegevens op orde te hebben. Want zelfs zoekvelden en contactformulieren moeten volgens Google beschermd worden. Deze maatregelen zullen op de lange termijn steeds strenger worden en door deze maatregelen zal het aantal ‘niet veilige’ websites toenemen. En tot een van die websites behoren, dat wil je natuurlijk niet. Zorg er dus voor dat je overstapt naar HTTPS door een SSL certificaat toe te voegen aan je website.

Voordelen SSL certificaat

Er zitten ook nog enkele voordelen aan het hebben van een SSL certificaat:

  • Beveiligt data tussen verschillende servers;
  • Verhoogt de Google rankings;
  • Verbetert het klantvertrouwen;
  • Verbetert conversiepercentages.

Kortom, de hoogste tijd om een SSL certificaat toe te voegen aan jouw website!

 

Heb je interesse in een SSL certificaat of wil je meer weten over dit onderwerp? Aarzel dan niet om contact op te nemen? Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Terug
Stel een vraag
Omhoog