Kennismaken
Nieuws 15/02/2020 5 min. leestijd

Een blog schrijven in 2020? Zeker wel!

Veel bedrijven vragen zich af hoeveel zin een blog heeft. Moet je er wel aan beginnen of mee doorgaan? Vallen we wel op tussen die berg blogs die er al geschreven worden. En het kost toch alleen maar veel tijd? Vragen die je tegenhouden om te bloggen. Zonde! Want het is noodzakelijker dan ooit, ook in 2020. Wij leggen je uit waarom.

1. Jij hebt de controle

Blogs zijn absoluut onmisbaar in je online marketing strategie. Via een blog laat jij zien welke kennis je in huis hebt en hoe betrouwbaar je bent als partner. Bovendien stuur je alle bezoekers linea recta naar de producten en pagina’s die jij aanwijst. Jij hebt de controle over je eigen blog.

2. Blogs zijn een SEO booster

Google houdt van activiteit. Dat doe je door te bloggen. Ben je ambitieus met je blog en wil je meer bezoekers naar je website? Dan gaan bloggen en SEO hand in hand. Telkens als je een nieuw artikel publiceert vergroot je de kans dat je doelgroep je vindt via Google en dus op je website terecht komt. Hoe meer relevante zoekwoorden terugkomen in de blog, hoe hoger je scoort in de zoekresultaten van Google.

3. Het delen van een blog

Als je een blogpost schrijft waar veel verkeer op binnenkomt, wordt dit regelmatig gedeeld op social media. Soms wordt er zelfs een link naar je blog toe geplaatst vanaf een andere website in jouw branche. Jouw blog stijgt dan in SEO waarde, je krijgt meer bezoekers en de kenniswaarde van jouw bedrijf stijgt.

4. Cureer je blogs

Wanneer je een blog hebt geschreven is het jammer om die moeite niet extra te benutten. Bijvoorbeeld door een video op social media te plaatsen of een video op YouTube. Cureren die blogs dus!

5. Meer autoriteit & professionaliteit

Hoe meer relevante informatie je deelt met je doelgroep, hoe meer je je bedrijf positioneert als kennisexpert. Je schept zo vertrouwen met je doelgroep. Vertrouwen is doorslaggevend bij een aankoop of contactaanvraag.

Je begrijpt, een website zonder blog kan echt niet meer. Hulp nodig? Geen probleem. Doen we graag! Neem vrijblijvend contact op.

Terug
Stel een vraag
Omhoog