Kennismaken
Nieuws

De nieuwe online munteenheid: De AdCoin

  • 04/10/2017
  • 5 min. leestijd

De AdCoin

Op dit moment factureren bijna alle advertentieplatformen via creditcards en in traditionele valuta, wat hoge transactie en risicokosten met zich meebrengt. Maar hier komt verandering in, een groep Nederlandse ondernemers heeft namelijk een nieuwe digitale munt ontworpen voor de online advertentiemarkt. De AdCoin is een betaalmiddel om online advertenties te kopen en verkopen. De uitvinders voorspellen dat 90% van de online gerelateerde advertenties in 2020 zal plaatsvinden met AdCoins. 

De Advertentiemarkt

Makers van de Adcoin claimen dat ze een achtergrond hebben in de financiële en economie sector. Door partners te maken met verschillende advertentie platformen zal het netwerk draaien op kosten-per-klik (cpc) basis en kosten-per-1000-bezoekers (cpm) basis. Vorige week ging de limited publieke verkoop van AdCoins van start, publiek had de kans om limited AdCoins te kopen. Verwacht is dat de waarde zal toenemen naarmate de munt meer wordt gebruikt. Daar zit ook een deel van de verdiensten. De oprichters houden zelf ongeveer 10% van de AdCoins aan om onder ander de verdere doorontwikkeling te kunnen financieren. Veel mensen zijn daarom alvast ingestapt, net als met Bitcoin zou het zo maar kunnen zijn dat de prijs de komende tijd flink gaat stijgen. Dit houdt in dat er flinke winsten te behalen zijn, afhankelijk hoeveel je inlegt. De totale voorraad is gemaximaliseerd tot 100 miljoen stuks.

Voordelen van de AdCoin

De makers van de AdCoin zijn druk bezig met het sluiten van partnerschappen met verschillende platformen. Er zijn al een aantal interessante partnerschappen gesloten en zij claimen dat het inzetten van AdCoins de volgende voordelen met zich meebrengt:

  • Vermindering van transactiekosten
  • Snellere transacties
  • Vermindering van betalingsrisico’s
  • De mogelijkheid om anoniem te adverteren, transacties zijn niet traceerbaar;
  • Één wereldwijde ‘munteenheid’
  • Minder koersschommeling dan bij de Bitcoin

Wij zullen jullie op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes omtrent deze nieuwe digitale munt.

Vragen?

Ben jij overtuigd van het inzetten van AdCoins? Heb je nog interessante inzichten die ontbreken in deze blog? Of heb je vragen over dit artikel of andere marketing gerelateerde vragen? Laat het ons weten!

Terug
Stel een vraag
Omhoog