Kennismaken
Nieuws 12/03/2018 5 min. leestijd

De voordelen van videomarketing

Bij het gebruik van videomarketing zet je videobeelden in om klanten te bereiken en te binden. Videomarketing is een van de meest opkomende manieren van marketing. Het is ook een heel goede manier om je merk, nieuwe producten of services op de markt te promoten. Wat zijn nou echt de voordelen van videomarketing?

De voordelen van videomarketing

  • SEO resultaten: Videobeelden kunnen de resultaten op de zoekmachine verbeteren en doorklikpercentages en conversies verhogen. Het is hierbij wel heel belangrijk dat de doelgroep bereikt wordt. Youtube is de op een na grootste zoekmachine tegenwoordig. Daar komt nog bij dat Youtube onderdeel is van Google, dus een goed georganiseerde foto kan ook wonderen verrichten voor de SEO van je bedrijf.
  • Verhoogde conversieratio: 57% van de consumenten koopt vaker een product wanneer zij eerder in het koopproduct een videodemonstratie te zien heeft gekregen. Tegenwoordig kijken mensen liever een korte video dan dat zij een lange tekst moeten lezen. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde gevoelens op te roepen met videobeelden.
  • Toegankelijkheid: Het grote voordeel van videomarketing is het feit dat de beelden op elke tijd en op elk moment beschikbaar zijn voor de consumenten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn naast Youtube nog veel meer videoplatforms waar consumenten beelden kunnen bekijken.
  • Emotie: Je kan met het gebruik van beelden en geluid, emoties oproepen bij consumenten. Wanneer consumenten emotioneel verbonden zijn met de gebeurtenissen, lezen zij de informatie veel secuurder en zullen ze de informatie beter op zich nemen.

Invloed van de videobeelden

  • Marketing: Videobeelden worden bij marketing veelal gebruikt om producten of diensten te promoten, uitlegvideo’s te promoten, viral videobeelden te maken, Webinars op te starten en cases uit te werken.
  • Ondersteuning: Beelden zijn een goed middel om consumenten van tips en tricks te voorzien, producttrainingen te geven, mededelingen te doen van features en updates en worden de beelden vaak gebruikt om antwoord te geven op veel gestelde vragen van de consumenten.
  • Sales: Beelden worden veel ingezet om producten te demonstreren, antwoord te geven op salesvragen, consumenten op te roepen om reviews te schrijven, of om belangrijke mededelingen goed over te laten komen.
  • Employer branding: Videobeelden kunnen daarnaast goed gebruikt worden om nieuwe medewerkers te werven aan de hand van beelden achter de schermen, nieuwe vacatures en door het delen van ervaringen van de medewerkers.
Terug
Stel een vraag
Omhoog