Kennismaken
Nieuws

Het bouwen van een app

  • 07/07/2017
  • 5 min. leestijd

Waar moet je allemaal op letten bij het bouwen van een app? Hugo Melis, App Developer van The DISTRIKT, legt de 5 belangrijkste punten uit in deze blog.

1. Lost de app een probleem op dat je zelf hebt?

Ten eerste is het heel belangrijk om een app te bouwen waar mensen echt op zitten te wachten. Daarbij is het van belang om zelf tot de doelgroep te behoren. Je moet nagaan of je zelf de app zou gaan gebruiken als je hem nu zou hebben. Als dit het geval is dan heb je in ieder geval één klant voor je app. Je zult ervan versteld staan hoeveel mensen met ideeën komen waar niemand op zit te wachten. Daar kun je jezelf dus al meteen in onderscheiden. Daarnaast is het belangrijk dat je ook daadwerkelijk een probleem oplost. Is de gebruiker bijvoorbeeld echt op zoek naar een nieuwe zaklamp app? Nee zou je zeggen, want hij heeft die app al standaard op zijn telefoon. Mocht er bijvoorbeeld een functie in zitten dat een probleem oplevert en die je ervaart met alle andere zaklamp apps op de markt, dan is er een kans!

2. Hoe zet je de app in de markt?

Eén van de belangrijkste dingen bij het bouwen van een app is het proces dat na oplevering komt. Er heerst nog vaak de illusie dat je met een goede app vanzelf wel boven komt drijven in de AppStore(s). Die tijden zijn helaas al wel even voorbij. Je moet dus echt aan de slag om je marketing goed op orde te krijgen. Het is een goed idee om te zorgen voor voldoende media-aandacht, zo kun je radiostations en kranten afgaan voor een interview over de app. Als het een actueel onderwerp is, dan is de media zeker bereidt om hierin mee te gaan.

3. Zoek de juiste partner

Als je een goed idee hebt voor een app, waarmee je een probleem kan verhelpen, dan kan je opzoek naar een ontwikkelaar voor de app. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden die er zijn. Een App Developer moet technisch vaardig zijn, maar moet ook kunnen bepalen wat commercieel de beste manier is om een app in de markt te zetten. Zo kun je een gratis app bouwen die toch veel geld binnenbrengt door bijvoorbeeld advertenties of een abonnement model.

Bij Glamorous Goat bespreken wij in een gratis adviesgesprek met de klant wat de mogelijkheden zijn, maar ook zeker wat de onmogelijkheden zijn. Daaruit komen vaak verrassende dingen waar de klant dan nog niet aan heeft gedacht. Het helpt ook bij het vinden van de juiste richting voor de marketing.

4. Hou je aan de Human Interface Design (HID) standaarden

Bij het bouwen van een app is het heel belangrijk dat een gebruiker meteen het idee krijgt dat hij met de app kan werken zonder daar eerst een handleiding voor te lezen. Een app moet dus eigenlijk altijd intuïtief zijn, en het helpt enorm als de gebruiker dingen herkent van andere apps die hij al gebruikt. Daarom is het belangrijk volgens de standaarden te werken die partijen als Apple en Google maar al te graag verstrekken voor hun platforms. Doordat je gebruik maakt van de standaarden weet een gebruiker bijvoorbeeld altijd dat hij terug kan met een druk op het pijltje: < in de navigatiebalk (iOS) of via de knop onderaan de telefoon (Android). Dit zorgt ervoor dat de gebruiker snel vertrouwd is met de app en deze ook zal blijven gebruiken.

5. Beveiliging van gegevens

Het laatste punt dat belangrijk is, maar vaak wordt vergeten bij het bouwen van een app, is de veiligheid van de data. Je wilt bijvoorbeeld de naam, geboortedatum en het e-mailadres veilig bewaren. Moeten mensen gebruik maken van wachtwoorden of hebben ze de mogelijkheid om geld uit te geven via de app, dan is het helemaal opletten natuurlijk.

Zorg dus voor een goede beveiliging van de data door bijvoorbeeld een beveiligde verbinding te gebruiken naar een server. Daarnaast is het van belang dat zaken als wachtwoorden ALTIJD encrypted opgeslagen worden in de database, je ziet nog te vaak plain text wachtwoorden. Dat kan echt niet meer in deze tijd.

 

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog of wil je meer te weten komen over het ontwikkelen van een app? Reageer op deze blog of neem contact met ons op!

Terug
Stel een vraag
Omhoog