Kennismaken
Nieuws 05/01/2020 7 min. leestijd

Word de leadkoning dankzij videomarketing

Videomarketing is een perfecte manier om je naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Of je nu een korte animatie of grote bedrijfsvideo maakt het is een enorme lead trekker. Wist je dat zo’n 60% van de kijkers drie dagen na het kijken van een video nog steeds weet waar deze over ging? Een kans dus voor marketeers.

Genereer leads met videomarketing

Leadgeneratie is een vorm van online marketing. Het gaat hierbij om alle acties die je doet om in contact te komen met potentiële klanten. Denk aan een inschrijving voor de nieuwsbrief of het downloaden van een e-book. Je onderneemt een actie om de doelgroep aan te zetten tot een bepaalde handeling.

Vooral social media zorgt voor een groot bereik. Video’s worden veel vaker gedeeld dan posts met een afbeelding en tekst. Let wel even op het soort video’s dat je plaatst per kanaal. Een korte video van zo’n 30 seconden is perfect voor Instagram, een video van vijf tot zeven minuten werkt goed op YouTube. Het is dus zonde om maar één video te maken die je deelt via al je kanalen. Knip er stukjes uit, versnel beelden en pas ze aan per platform.

Videomarketing trends in 2020

1. Laat je merk zien

Het belangrijkste doel van een video is dat het wat oplevert. Maar dan moet je doelgroep wel weten van wie die geweldige video is. Zorg er dus altijd voor dat je herkent wordt. Verwerk je logo, huisstijl en kernwaarden (subtiel!) in je video. Het kan ook zijn dat je een persoon binnen je organisatie het ‘gezicht’ maakt van je bedrijf en deze regelmatig optreedt als expert in je video’s.

2. Shoppable video’s

Shoppable video’s zijn onmisbaar in jouw videomarketing strategie. Oftewel video’s waarin de mogelijkheid zit om iets te kopen. Vaak zie je deze functie al terug in Instagramverhalen waar je naar boven kunt swipen en zo terecht komt op een webshop. Wij zien het gebeuren dat je binnenkort producten kunt kopen door interactieve gedeeltes in een video. Bijvoorbeeld als je een video van een stoel bekijkt en je met je muis over de stoel zweeft er extra informatie verschijnt (zoals de prijs en het formaat van de stoel).

3. 360 graden video’s

360 graden draaibare video’s zijn een enorme trend. Het is het soort magische videostijl waarvan we verwachten dat er nog veel meer te zien zal zijn naarmate AR en VR blijven groeien. Ben je ambitieus, dan kun je het misschien zelf proberen. Het is niet gemakkelijk om te maken maar het is een geweldige manier om jouw productvideo’s te onderscheiden van de concurrent.

4. Video’s in de zoekresultaten

Google heeft aangekondigd meer te gaan doen met video’s in hun zoekresultaten. Ze willen AI inzetten om fragmenten uit videogerelateerde zoekopdrachten te herkennen en deze automatisch af te spelen op de pagina’s met zoekresultaten. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een gezond recept, dan komt het bedrijf wat een kookvideo met dit recept heeft gemaakt bovenaan in de resultaten.

5. Video’s zonder geluid

Toen Facebook automatisch video’s in de feed zonder geluid ging afspelen was dat een echte gamechanger. Of ze dit bewust deden destijds is de vraag, maar het feit is wel dat het aansloeg en dat ook LinkedIn, Twitter en YouTube de functionaliteiten implementeerden. Speel in op deze trend en ga aan de slag met ondertitels, animaties en afbeeldingen die context aan je video geven zonder het geluid aan te zetten.

Aan de slag met videomarketing

Videomarketing is iets waar je ‘gewoon’ mee moet beginnen. We helpen je op weg:

  • Onderzoek welke blogs die je ooit hebt geschreven het populairst zijn
  • Check Google Analytics welke blogs het vaakst gelezen worden
  • Bekijk hoe je de inhoud van deze blogs kunt samenvatten in een video

Post vervolgens de video op social media. Geef extra informatie over het onderwerp en verwijs door naar de blog of landingspagina op je website.

Hulp nodig? Bij het onderzoeken van je berichten, concepten bedenken, video’s maken of andere vragen over videomarketing? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Terug
Stel een vraag
Omhoog