Neem contact op

Keukenprinsen en prinsessen!

30-10-2017

De specialisten van The DISTRIKT zijn niet alleen goed in online marketing maar kunnen ook erg goed koken. Afgelopen vrijdag heeft The DISTRIKT in het kader van ‘persoonlijke groei’ een kookcursus gevolgd bij Claire Culinair in Eindhoven. Een super leuke vorm van teambuilding! Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan verder!

Een ‘Italian Style’ kookcursus

Niet geheel onbelangrijk was natuurlijk het menu. Er was gekozen voor een Italiaans menu. Iedereen werd vervolgens ingedeeld in groepen en verantwoordelijk gemaakt voor één gang.

 

Voorgerecht

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

******************************************

Tussengerecht

Ravioli met erwten, mascarpone en salie

******************************************

Hoofdgerecht

Ossobuco in gremolata op Milanese wijze met risotto

******************************************

Dessert

Panna cotta met vijgen en amandelen

Voorgerecht – Panzanella

Het voorgerecht bestond uit een Italiaanse broodsalade met heerlijke pittige croutons, verschillende soorten tomaten en burrata. Burrata is een Italiaanse kaas die van de buitenkant bestaat uit mozzarella en de binnenkant uit een mix van mozzarella en room. De combinatie tussen de pittige croutons, de zure dressing en de zachte kaas was erg lekker.

Tussengerecht –  Ravioli

Zelf ravioli maken lijkt moeilijk maar is het eigenlijk niet. Bij Claire Culinair was een pastamachine aanwezig waardoor we het zware werk (lees: het kneden van het deeg) niet zelf hoefde te doen. Het deeg kwam er in lange vellen uit, deze werden vervolgens op natte handdoeken gelegd zodat ze niet zouden uitdrogen. Toen de vulling eenmaal klaar was kon de ravioli worden gemaakt. In kleine hoopjes werden de vulling verdeeld over de lange vellen waar vervolgens weer een lang vel op werd gelegd. Hierna konden de vierkantjes worden gesneden en klaar is kees!

Hoofdgerecht – Ossobuco

Ossobuco is een Italiaans vleesgerecht dat bestaat uit kalfschenkels. Dit gerecht kostte de meeste tijd én moeite. De ossobuco werd vergezeld door gegrilde groente en risotto. Het mergpijpje wat zich bevindt in de ossobuco wordt beschouwt als delicatesse in Italië toch durfde geen van de online marketeers het aan om het te proberen. De risotto was super goed gelukt en kreeg complimenten van de chef! Kortom, een geslaagd hoofdgerecht!

Dessert – Panna cotta

Panna cotta betekent in het Italiaans letterlijk gekookte room. Een waar caloriebommetje maar oh zo lekker. Deze panna cotta was extra speciaal gemaakt door de toevoeging van amandelen en ‘dronken vijgen’. Deze vijgen werden ondergedompeld in grappa om ze een extra bite te geven. Extra leuk waren de eetbare bloemen die het geheel een echte culinaire touch gaf.

Een geslaagde avond

De kookcursus was een geslaagde avond waar gewerkt is aan de ‘persoonlijke groei’ (lees: veel eten!). Want bij The DISTRIKT houden we van eten en gezelligheid. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben wij elkaar weer beter leren kennen en nieuwe herinneringen gemaakt. Een kookcursus is een leuke, interactieve en originele manier om aan teambuilding te doen! Wij hebben ervan genoten!

Nothing brings people together like good food!

Keukenprinsen en prinsessen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste marketing nieuws?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks alle nieuwtjes en tips


aanmelden voor nieuwsbrief