NULL
Design Development SEO SEA

Het neusje van de zalm

Een fonkelnieuwe website met innovatieve productselector

Branche
Thermal Transfer Ribbons
Locatie
Haarlem

Resultaten die er toe doen.

Kijk, dát zijn pas cijfers

156%
meer organisch verkeer
+3
grote klanten per maand
100+
downloads per maand

Dit is DNP Imagingcomm Europe B.V.

Shueisha – de voorganger van DNP – werd in 1876 in Tokyo opgericht. Het bedrijf heeft het allereerste westerse boek gedrukt dat in Japan werd geproduceerd. Vanaf dat moment werd het bedrijf booming. DNP (Dai Nippon Printing Co. Ltd.) werd wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van technologie voor print- en coatingsoorten. Het bedrijf heeft zo’n 40.000 werknemers verdeeld over Azië, Europa en Noord-Amerika. Oh en niet geheel onbelangrijk: DNP is genoteerd op de beurs van Tokyo.

De doelstellingen

Meer sample aanvragen, meer contact- en testverzoeken én het neerzetten van een betere merkbeleving. Dat waren de doelstellingen van DNP. Dit klonk ons als muziek in de oren. Want het vermarkten van producten is he-le-maal ons ding. We staken de koppen bij elkaar en gingen aan de slag.

DNP heeft een zeer uitgebreid assortiment. Voor hun klanten was het niet altijd makkelijk om het juiste product te vinden. Daarop bedachten en realiseerden we een handige productselector. Alle informatie is nu direct voor handen.
Jeroen van Woerkom
Lead developer – The DISTRIKT

De aanpak

Wij bouwen websites niet op gut feeling, maar op basis van keiharde data. Daarom startten we dit project met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. De resultaten verwerkten we in een content advies en fungeerde als basis voor de websitestructuur. Tijd voor onze designers om te gaan schitteren! Ze ontwierpen een gloednieuwe website. Uiteraard hielden zij rekening met alle richtlijnen vanuit Japan.

Toen het design stond ging team development aan de slag. Zij zetten een technisch hoogstandje neer. Een SEO vriendelijke site inclusief innovatieve tooling (daarover zo meer). Na livegang startten we met Google Ads campagnes in maar liefst zeven verschillende landen. En dat wierp zijn vruchten af. Per maand komen er nu minimaal drie nieuwe klanten binnen.

Benieuwd naar de website? Je ontdekt ‘m hier.

Productselector

DNP heeft ontzettend veel producten in hun assortiment. Een behoorlijke uitdaging om daar als klant doorheen te worstelen. Daarvoor ontwikkelden onze developers een oplossing. Ze realiseerden een productselector waarmee je eenvoudig en efficiënt door het complete assortiment scrollt en binnen no time het juiste product vindt. Je selecteert een sector, substraat en type printer. Binnen nog geen seconde verschijnen de producten die perfect aansluiten bij jouw voorwaarden. We zeiden toch, een technisch hoogstandje ;-).

Gratis kennismaking inplannen?