NULL

Instagram voor bedrijven: 5 manieren om je bereik te vergroten

  • 13 april
  • 7 min. leestijd
  • 13 april • 7 min. leestijd
Instagram voor bedrijven | The DISTRIKT

Instagram SEO. Ja, samen. Een magische combinatie als je het ons vraagt. Een sterke SEO strategie is namelijk één van de beste manieren om als bedrijf je bereik op Instagram te vergroten. Van hashtags tot alt-tekst: wij leggen uit hoe je een SEO mindset in je Instagram strategie opneemt. Lees even verder.

 

Wat is Instagram SEO?

Bij SEO denk je misschien niet direct aan Instagram. Natuurlijk is de term ook iet of wat misleidend. Search Engine Optimization. Voor zoekmachines, dus. Laten we net doen alsof die S voor “social” staat. Want in essentie is SEO voor Instagram hetzelfde als voor Google. Algoritmes om je vinger winden. Doe je dit goed? Dan zorgt het voor meer zichtbaarheid, volgers én interactie.

 

Een succesvolle Instagram voor bedrijven met SEO

Instagram SEO speelt een belangrijke rol in zowel bereik als ontdekking op het platform. Net zoals je een term in Google zoekt, gebruik je de zoekbalk op Instagram om accounts, hashtags én locaties te vinden. Met SEO speel je dus precies in op waar je doelgroep naar op zoek is.

En het wordt nóg mooier. Met een sterke SEO strategie zorg je niet alleen dat berichten worden weergegeven in relevante zoekresultaten. Ook als voorgestelde inhoud in feeds. De ultieme manier dus, om relevante doelgroepen te bereiken én jouw content de zichtbaarheid te geven die ’t verdient.

 

Hoe bereik je meer mensen op Instagram?

Allemaal leuk en aardig. Maar hoe werkt het? Hoe bereik je meer mensen op Instagram? Nou, het algoritme van Instagram verwerkt elk stukje inhoud in de app. Zo wordt er ontelbaar veel informatie verzameld. Het doel? Bepalen waar een bericht over gaat. En hoewel het algoritme dit automatisch doet, zijn er tóch een aantal manieren waarmee je het in een geoptimaliseerde richting stuurt. En dan nu: 5 manieren voor meer vindbaarheid op Instagram. Go!

 

1. Schrijf bijschriften met zoekwoorden

Tot voor kort kon je op Instagram alleen zoeken via hashtags, locatietags en gebruikersnamen. Echter zijn er dingen veranderd. Het is nu óók mogelijk om te zoeken op trefwoorden. Dus. Pak dat gouden pennetje uit je (virtuele) etui en schrijf aantrekkelijke bijschriften met relevante zoekwoorden. Zo schiet de vindbaarheid van je post sky high! ????

 

2. Voeg zoekwoorden toe aan je profiel

Je volgers laten groeien? En de zoekopdrachten op Instagram in je voordeel gebruiken? Optimaliseer je profiel. Stel vast op welk zoekwoord je wil ranken en neem dit op in je profiel- of gebruikersnaam. Een eenvoudige maar geweldige manier om je kansen te vergroten in de topresultaten.

 

3. Voeg tot 30 relevante hashtags toe

Gerichte hashtags gebruiken is nog steeds één van de beste manieren om ontdekt te worden door nieuwe doelgroepen. Ja, zelfs als ze nog nooit contact met je hebben gehad. #toevoegendiehandel. Enne, zet je account even op openbaar. Alleen dan zijn je posts zichtbaar op de resultatenpagina’s.

 

4. Alt-tekst toevoegen

Een alt-tekst op Instagram? Jawel. En hoewel dit ontworpen is om de toegankelijkheid te verbeteren, is het óók perfect voor SEO doeleinden. Je schrijft namelijk een alternatieve tekst voor een uitgebreidere beschrijving van je foto’s. Dé perfecte plek voor waardevolle zoekwoorden.

Instagram genereert deze alt-tekst automatisch. Met wisselend succes. No worries: je kunt ‘m nu ook handmatig toevoegen. Hoe? Zo simpel is het:

  • Tik op geavanceerde instellingen voordat je het bericht plaatst.
  • Vervolgens tik je op alt-tekst schrijven.
  • Schrijf een killer van een tekst en klik op gereed.

 

5. Consistency is key

Tot slot. Ben consistent! Hoe meer je bovenstaande best practices volgt; hoe meer het algoritme leert over je account. Dit leert Instagram dus wie je bent én wat je aanbiedt. Het resultaat? Je profiel én inhoud worden aan relevante gebruikers getoond terwijl ze door Instagram bladeren.

 

Wil jij je bereik op Instagram vergroten?

Go for it! Met bovenstaande tips pluk je binnen een mum van tijd de vruchten van meer vindbaarheid en bereik op Instagram. Zo bouw je een sterk, relevant publiek op dat zeer betrokken is bij je merk en posts. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het delen van je geoptimaliseerde posts.

Keertje sparren over jouw Instagram strategie? Leuk! Ons wel bellen. Wij weten namelijk precies wat jij nodig hebt voor meer vindbaarheid, volgers én een betrokken publiek. Wedden?

Gratis kennismaking inplannen?