NULL

Koning van de leads worden? Ga voor videomarketing!

  • 05 januari
  • 7 min. leestijd
  • 05 januari • 7 min. leestijd
videomarketing

Videomarketing is een perfecte manier om je naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Of je nu een korte animatie of grote bedrijfsvideo maakt: het is een enorme lead trekker. Wist je dat zo’n 60% van de kijkers drie dagen na het kijken van een video nog steeds weet waar deze over ging? Een grote kans voor marketeers!

Genereer leads met videomarketing

Leadgeneratie is een vorm van online marketing. Het gaat hierbij om alle acties die je doet om in contact te komen met potentiële klanten. Denk aan een inschrijving voor de nieuwsbrief of het downloaden van een e-book. Je onderneemt een actie om de doelgroep aan te zetten tot een bepaalde handeling.

Vooral social media zorgt voor een groot bereik. Video’s worden veel vaker gedeeld dan berichten met een afbeelding en tekst. Let wel even op het soort video’s dat je plaatst per kanaal. Een korte video van zo’n 30 seconden is perfect voor Instagram. Een video van 5 tot 7 minuten werkt goed op YouTube. Het is dus zonde om maar één video te maken die je deelt via al je kanalen. Knip er stukjes uit, versnel beelden en pas ze aan per platform.

Videomarketing trends in 2020

1. Laat je merk zien

Het belangrijkste doel van een video is dat het wat oplevert. Maar dan moet je doelgroep wél weten van wie die ene geweldige video is. Zorg er dus altijd voor dat je herkend wordt. Verwerk je logo, huisstijl en kernwaarden (subtiel!) in je video. Soms werkt het goed om een collega binnen je bedrijf hét gezicht te maken van al je social uitingen.

2. Shoppable video’s

Shoppable video’s zijn onmisbaar in jouw videomarketing strategie. Oftewel: video’s waarin de mogelijkheid zit om iets te kopen. Vaak zie je deze functie al terug in Instagramverhalen. Je swipet naar boven en komt terecht op een webshop. Toch gaan de toekomstige shoppable video’s nét een stapje verder. Je bekijkt een video van een stoel. Als je met de muis over de stoel beweegt, zie je opeens de prijs en het formaat. Zulke interacties geven de bezoeker soms net dat extra zetje.

3. Draaibare 360 graden video’s

De 360 graden draaibare video’s zijn een enorme trend. Het is een magische videostijl die extreem zal groeien op basis van Augmented Reality en Virtual Reality. Ben je ambitieus? Dan kun je het misschien zelf proberen. Het is niet gemakkelijk om te maken, maar het is een geweldige manier om jouw productvideo’s te onderscheiden van de concurrent.

4. Video’s in de zoekresultaten

Google heeft aangekondigd meer te gaan doen met video’s in hun zoekresultaten. Ze willen Artificial Intelligence inzetten om fragmenten uit videogerelateerde zoekopdrachten te herkennen en deze automatisch af te spelen op de pagina’s met zoekresultaten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een gezond recept? Dan komt het bedrijf wat een kookvideo met dit recept heeft gemaakt bovenaan in de resultaten.

5. Video’s zonder geluid

Toen Facebook automatisch video’s in de feed zonder geluid ging afspelen was dat een echte gamechanger. Of ze dit bewust deden is nog maar de vraag. Feit is wel dat het aansloeg en dat ook LinkedIn, Twitter en YouTube de functionaliteiten implementeerden. Speel in op deze trend en ga aan de slag met ondertiteling, animaties en afbeeldingen die context aan je video geven zonder het geluid aan te zetten.

Aan de slag met videomarketing

Videomarketing is iets waar je ‘gewoon’ mee moet beginnen. We helpen je op weg:

  • Onderzoek welke blogs die je ooit hebt geschreven het populairst zijn
  • Check Google Analytics welke blogs het vaakst gelezen worden
  • Bekijk hoe je de inhoud van deze blogs kunt samenvatten in een video

Post vervolgens de video op social media. Geef extra informatie over het onderwerp en verwijs door naar de blog of landingspagina op je website.

Hulp nodig? Challenge accepted! Het bedenken van creatieve concepten, teksten en designs is ons niet vreemd. Sterker nog: daar zijn we gerust een kei in. Neem contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.

Gratis kennismaking inplannen?