Kennismaken
Nieuws

Lead Generatie & Video

 • 13/08/2019
 • 5 min. leestijd

Leadgeneratie

Leadgeneratie is een vorm van online marketing, het betreft alle activiteiten die gericht zijn op het in contact komen met potentiële klanten. Dit kan bijvoorbeeld het opnemen van contact zijn, aanmelding van een nieuwsbrief, een aanvraag op de website of afname van een dienst. Kortom, je zorgt ervoor dat je doelgroep de actie uitvoert die jij wil dat ze doen. Er zijn veel verschillende manieren om leads te genereren, in deze blog gaan we je vertellen hoe het inzetten van video je kan helpen tot meer leads.

Wat is video marketing?

Bij online video marketing promoot je je merk, product of diensten door middel van video. Steeds meer adverteerders kiezen hiervoor.

Waarom video? 

Het is algemeen bekend dat mensen veel liever naar een video over een product of dienst kijken dan dat ze er iets over lezen. De boodschap blijft beter hangen omdat emotie beter overgebracht kan worden met beeld dan met tekst. Bijna 60% van de kijkers weet drie dagen na het kijken van een video nog waar deze over ging. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan nog maar even verder!

 • Wanneer goed toegepast, levert video vertrouwen op;
 • Met video kun je een persoonlijk beeld creëren van je bedrijf;
 • Het helpt potentiële werknemers bij het solliciteren.

Kortom, de doelgroep zal veel sneller tot actie overgaan na het kijken van een video dan na het lezen van een tekst. Mede hierdoor is online video een perfect (en onmisbaar!) middel om leads te genereren. 

Benieuwd waar je rekening mee moet houden als je video gaat inzetten voor je bedrijf?

 1. Lengte van de video
  Length matters! Zorg dat de boodschap kort en krachtig is, kijkers vinden het al lastig genoeg om hun aandacht vast te houden. (Hangt natuurlijk wel af van het soort video wat je plaatst. Vloggers lukt het soms om de aandacht van de kijkers 30 minuten vast te houden)
 2. Ondertiteling
  Denk goed na op welk kanaal je je video wilt plaatsen. Op Facebook worden deze automatisch afgespeeld, zonder geluid. Het is aan te raden om indien nodig ondertiteling toe te voegen, zodat de boodschap ook duidelijk is zonder geluid.
 3. Devices
  Zorg dat je checkt waarop je doelgroep de video gaat afspelen. Als het vooral op mobiele devices is, moet je ervoor zorgen dat de content geschikt is voor kleine afmetingen.
 4. Video op je landingspagina
  Het tonen van video op je landingspagina geeft, in veel gevallen, een flinke boost aan je conversie.
 5. Call to action
  Sluit je video altijd af met een call-to-action. Wat wil je dat de kijker gaat doen na het kijken van je video?

En dan nog een laatste tip: meten is weten. Je kunt precies zien of het inzetten van video wel of niet werkt voor jouw bedrijf.

Terug
Stel een vraag
Omhoog