NULL

Wireframing: een blauwdruk voor een succesvolle website

  • 26 juli
  • 5 min. leestijd
  • 26 juli • 5 min. leestijd
Wireframes | The DISTRIKT

Jij wil een gelikte website. Zo eentje die van begin tot eind klopt. En ook réte gebruiksvriendelijk is. Maar waar begin je? Net zoals het ontwerpen van een huis begint met een bouwtekening, begint het ontwerp van een website met een wireframe. In dit blogbericht vertellen we je er alles over. Lees je mee?

Wat is een wireframe precies?

Een wireframe is een schets die de basisstructuur van een webpagina weergeeft. Het zijn eenvoudige, visuele weergaven die de lay-out van verschillende componenten op een website vormen. Wireframes focussen zich op de specifieke grootte en plaatsing van deze componenten. Ze bevatten dus geen definitieve kleuren of tekst.

Het doel van wireframing? De rest van het ontwerpproces begeleiden. Zodra het wireframes staat (als een huis), gaat de designer aan de slag met het grafisch ontwerp.

Waarom start een webdesign met een wireframe?

Een goede gebruikerservaring van je website is onwijs belangrijk voor tevreden gebruikers, hogere conversies en een positief merkimago. Deze user experience bestaat uit veel details. Creatief én grafisch. Maar ook de juiste plaatsing van elementen is cruciaal. Die plaatsing zet je neer in een wireframe.

Wireframing helpt designers de behoeften en doelen van gebruikers te begrijpen. Hiermee vormt het een essentiële stap in een UX-ontwerpproces. Een startpunt voor het ontwerpen van gebruikersstromen, interacties en andere belangrijke elementen.

De voordelen van een wireframe

Hoe wireframing precies bijdraagt aan het succes van je website? We sommen de grootste voordelen voor op.

  1. Betere usability. Wireframes stellen ontwerpers in staat om de gebruikerservaring te optimaliseren. Door de lay-out te plannen, worden knelpunten geïdentificeerd én verholpen. Dit leidt tot een aantrekkelijkere interface.
  2. Efficiënte ontwikkeling. Doordat wireframes een blauwdruk bieden voor het ontwerp van een website, kunnen designers en developers efficiënter werken. Ze hebben immers duidelijke richtlijnen over hoe de elementen worden geplaatst.
  3. Duidelijke communicatie. Wireframes dienen als universele taal tussen designers, developers én klanten.

Wireframing in de praktijk

Ook bij The DISTRIKT maken we bij elk websitetraject gebruik van wireframing. Dit vormt de fundering voor je succes. Onze designer maakt een schets van hoe de website er globaal uit moet komen te zien. Dit digitaliseren we in Adobe XD. In een co-creatiefase laten we jou de eerste schetsen zien. We horen graag wat je goed vindt en wat je misschien liever anders ziet. Wij voeren dit vervolgens door. Zijn de wireframes akkoord? Dan gaan we aan de slag met het webdesign.

Hulp nodig bij wireframing én je website?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met wireframes als sterke basis zorgen wij voor een flitsend webdesign. Dit gaat veel verder dan een aantal foto’s en teksten. Het draait om beleving, gebruiksvriendelijkheid, opvallen. Samen met jou realiseren we en ontwerp waar je mee thuis kunt komen.

Are you in? Mooi. Ons wel bellen. Of mailen natuurlijk. Samen ontwikkelen we de juiste strategie, behalen doelstellingen en jagen jouw dromen na.

Gratis kennismaking inplannen?