Kennismaken

6 ideeën om videomarketing te gebruiken voor een bedrijfsvideo

  • 29 april
  • 5 min. leestijd
  • 29 april • 5 min. leestijd
  • Geschreven door jeroen
Videomarketing

Videomarketing is niet meer weg te denken uit alle trendlijstjes voor online marketing. Video is dé nieuwe manier om jouw boodschap aan de doelgroep over te brengen. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘’beelden zeggen meer dan duizend woorden’’, hier is dan ook geen woord aan gelogen. Je kunt denken: “Ik maak even snel een video met mijn telefoon en klaar is Kees die kan de website op!”, maar dat werkt helaas niet. Een aansprekende video voor je website zet je niet in een half uurtje in elkaar. In deze blog geven we je 6 ideeën voor een bedrijfsvideo die jouw videomarketing enorm zullen verbeteren.

1. How-to video

Heb je een lastig in gebruik te nemen product of een technisch product? Dan kan een korte instructievideo van enorme meerwaarde zijn voor de doelgroep die moeite heeft met het product. Zorg voor een rustige omgeving waarbij het product centraal staat waardoor deze eruit springt. Gebruik daarnaast een heldere stem en gebruik visuals om uit te leggen hoe iets werkt. De video moet laagdrempelig zijn, dus houdt het kort, bondig en simpel.

2. Sfeerimpressie van jouw bedrijf

Je klanten komen natuurlijk wel regelmatig over de vloer en weten wel wie je bent en hoe je kantoor eruit ziet, maar hoe zit dat met prospects? Ook zij zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de organisatie. Een korte video waarin visueel een rondleiding wordt gegeven in jouw werkomgeving geeft mensen een goed beeld van wat voor bedrijf je bent. Hoe beter je dit aanpakt en hoe natuurlijker jouw medewerkers in deze video voorbij komen des te beter de video aanspreekt.

3. Waarom zijn wij zo goed?

Je weet natuurlijk zelf wel wat jullie USP’s zijn en waarom een prospect voor jouw bedrijf moet kiezen, maar hoe breng je dit over naar prospects? Vertel het ze! Schrijf een sales pitch en leg deze vast in een boeiende video.

4. Vacature video

Het aantrekken van nieuwe, geschikte medewerkers is tegenwoordig een zware kluif.

Het HR werkveld ontwikkelt zich continu en Employer Branding is nu hot and happening. Video marketing is hierbij een uitgelezen kans om potentiële werknemers te overtuigen om te solliciteren. Hierin kun je laten zien wat de vacature inhoudt, maar belangrijker nog: wat de sfeer binnen het bedrijf is en hoe een normale werkdag eruit zal komen te zien.

5. Case video

Je hebt natuurlijk veel klanten waar je trots op bent en projecten die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de organisatie. Waarom zou je dit niet delen met de buitenwereld? Een pauw laat met trots zijn veren zien, dus jij mag dat ook! Laat zien wat het project inhield en wat de obstakels waren, maar laat vooral zien hoe jouw bedrijf deze verholpen en opgelost heeft. Door te laten zien wat je kunt wek je vertrouwen bij potentiële klanten!

6. Klant review

Iedere onderneming heeft tevreden klanten. (Als dat niet zo is, dan spelen er ernstigere zaken dan het niet bezig zijn met video marketing). Tussen alle tevreden klanten zitten wel ambassadeurs van jouw bedrijf! Hier kun je slim gebruik van maken door de klant in een video de positieve ervaringen te laten delen. Ambassadeurs kunnen jouw organisatie het beste promoten, omdat tevreden klanten vertrouwen wekken bij potentiële klanten.

Er zijn uiteraard tientallen mogelijkheden voor een bedrijfsvideo om jouw videomarketing naar een hoger niveau te tillen, maar hopelijk kun je met deze ideeën alvast aan de slag. Denk eraan dat het van belang is dat je van te voren een duidelijk idee uitwerkt (script), zodat de boodschap die je voor ogen hebt ook echt zo overkomt. Kijk ook eens naar onze bedrijfsvideo of die van GAC die ingezet worden op de werkenbij-website om personeel te werven.

Terug
Stel een vraag
Omhoog
Ben jij klaar voor het behalen van meer online resultaat?Meld je aan en blijf maandelijkse op de hoogte van de nieuwste online marketing mogelijkheden