Kennismaken

De 7 Tech Trends in 2018!

  • 09 januari
  • 5 min. leestijd
  • 09 januari • 5 min. leestijd
  • Geschreven door jeroen
Tech Trends - Bram - Naomi

Welke tech trends moet je in 2018 in de gaten houden? Wij hebben de zeven belangrijkste tech trends voor je op een rijtje gezet!

1. 5G

5G is het mobiele internet van de toekomst. 5G maakt mobiele netwerken nog sneller! Hoewel deze technologie in Amerika sneller beschikbaar zal zijn zullen wij in Europa nog minstens tot 2020 moeten wachten. In 2018 wordt deze techniek wel volop ontwikkeld!

5G wordt gekenmerkt door een extreem hoge snelheid. Het is veel sneller dan je draadloze netwerk thuis en 50 keer sneller dan het huidige 4G-netwerk! Door deze hoge snelheden en grotere capaciteit zullen er veel minder vertragingen of technische problemen in dit netwerk zitten waardoor het perfect is voor VR of zelfsturende voertuigen.

2. Artificial Intelligence

In 2018 zullen er veel ontwikkelingen zijn in de kunstmatige intelligentie op het gebied van persoonlijke assistenten in het huis-tuin-en-keuken gebruik. Een heel behapbaar voorbeeld hiervan zijn de slimme luidsprekers. Een slimme luidspreker kan je eigenlijk van alles laten doen: van muziek afspelen, tot vragen stellen en dingen bestellen. In Amerika is een slimme luidspreker al heel gewoon maar in 2018 zal deze techniek ook zijn opmars maken in Nederland. Daarnaast wordt Articifial Intelligence ook belangrijk op het gebied van zelfsturende auto’s. Vooral als het gaat om sensorische waarneming (zoals het detecteren van een voertuig op je pad of een voetganger), gegevensverwerking en actie.

3. Robotica

Robotica zal dit jaar een grote rol spelen in de consumentenelektronica. Dit jaar is de home robot Kuri al geïntroduceerd. Kuri is een home-robot die functioneert als gezinsvriend. De robot legt speciale momenten automatisch vast door middel van gezichtsherkenning. Daarnaast kan hij je familie vermaken door middel van muziek en andere leuke eigenschappen!

4. Voice: het nieuwe verkoopkanaal

Uit een onderzoek van Consumer Technology Association’s (CTA) is gebleken dat in Amerika één op de vier shoppers stemassistenten gebruikte tijdens het winkelen. Spraakondersteuning en de technologie hiervan worden steeds meer onderdeel van de identiteit van een merk. Steeds meer grote ondernemingen gaan de samenwerking aan met producenten van spraakassistenten.

5. Gezichtsherkenning

Onze gezichten zullen een grote rol spelen bij het gebruik van onze apparaten en het vastleggen van onze voorkeuren. Uit onderzoek van CTA is gebleken dat gebruikers een groeiend vertrouwen hebben in het gebruik van deze technologie voor het beveiligen van persoonlijke gegevens. Maar het is ook een kwestie van gemak. Want hoe makkelijk is het als je je gezicht kan gebruiken om je telefoon te ontgrendelen of je auto te openen?!

6. Virtual Reality (VR)

VR is niet meer heel nieuw maar in 2018 zal deze techniek ook op andere manieren worden ingezet. De meeste verandering zal zitten in de content van VR. VR zal naar verwachting in 2018 worden ingezet om meeslepende ervaringen te creëren voor merkbewustzijn. VR zal meer worden gebruikt voor commerciële doeleinde zoals winkelen of een kijkje achter de schermen bij een organisatie.

7. Slimme steden

Van zelfrijdende pizzabezorgers tot milieu- en energieverbruik. Slimme steden zijn de plek waar maatschappij en technologie elkaar kruisen!  Een stad waarbij informatietechnologie en The Internet of Things (IOT) wordt gebruikt om de stad te beheren en te besturen. Hierbij gaat het zowel om de administratie als om voorziening zoals bibliotheken, ziekenhuizen en transportsystemen. Het doel van een slimme stad is de levenskwaliteit verhogen door de stad efficiënter te organiseren en de afstand tussen de bewoners en het bestuur te verkleinen.

Vragen over deze 7 tech trends van 2018? Of andere marketing gerelateerde vragen? Neem gerust contact op, de online marketeers van The DISTRIKT beantwoorden graag al je vragen!

 

Bron: Hubspot

 

Terug
Stel een vraag
Omhoog
Ben jij klaar voor het behalen van meer online resultaat?Meld je aan en blijf maandelijkse op de hoogte van de nieuwste online marketing mogelijkheden