Kennismaken

Ontdek de logo trends en verwachtingen voor 2018

  • 12 december
  • 5 min. leestijd
  • 12 december • 5 min. leestijd
  • Geschreven door jeroen
logo_trends|Jeannette Koenis en Sam van der Heijden bij The DISTRIKT

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent een terugblik op 2017 en een kijk op de toekomst. Voornemens worden gemaakt en misschien is het bijvoorbeeld tijd voor een nieuw logo. Maar waar begin je precies mee? Om jou een blik in de toekomst te geven, zetten wij een viertal verwachtingen voor 2018 op een rij. Haal hier jouw inspiratie voor een tijdloos logo.

Bekijk ook de online marketing en social media trends voor 2018!

Deze verwachtingen zijn afkomstig van Behance.net. Dit is een platform voor alle creatievelingen van de Adobe Creative Cloud. Zij kunnen hier hun creaties posten en anderen kunnen deze waarderen. Hieronder vind je een selectie van de meest populaire logo ontwerpen van de afgelopen maanden. Vergeet de ontwerpers niet! Klik op het logo om meer te zien en de ontwerper te waarderen.

Op basis van deze selectie hebben wij een onderverdeling kunnen maken: simpel, handgemaakt, speels, typografisch.

Keep It Simple Stupid

De KISS blijft nog steeds een populaire regel. Simpele, vlakke kleuren en abstracte, geometrische figuren zijn de basis voor veel ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan Google en Facebook. Toch lijkt het erop dat logo’s iets interessanter worden en dat is duidelijk te zien in de volgende voorbeelden. Door middel van lijnen tonen deze voorbeelden een minimalistisch, maar complex en vooral aantrekkelijk logo.

 

Custom made

Organic, biologisch, handgemaakt, authentiek en klassiek. Mensen neigen steeds meer naar originele producten en logo’s lijken deze trend te volgen. Analoge technieken, zoals tekenen, schilderen, en zeefdrukken bieden niet alleen alle vrijheid, maar zijn ook een bron van inspiratie. Denk bijvoorbeeld aan interessante papiertexturen, kleurencombinaties, of effecten.

 

Scroll verder voor meer inspiratie!

Having fun with your logo

Zoals eerder vermeld, hoeven logo’s niet altijd simpel te zijn. Tegenwoordig mag er een leuk jasje omheen. Zoals je kunt zien in de voorbeelden, worden felle en/of meerdere kleuren gebruikt. Daarnaast kunnen animaties en patronen jouw logo aantrekkelijk maken. Patronen zijn overigens ook nog eens handig voor verschillende toepassingen, zoals verpakkingen, briefpapier, visitekaartjes, achtergronden etc.

 

Be BOLD

Het lettertype mag er wezen. Maak bijvoorbeeld gebruik van interessante combinaties met verschillende lettertypes. BE BOLD. En zie het logo als een beeld, in plaats van een woord.

 

Nog een paar laatste woorden

Onthoud dat jouw logo altijd moet passen bij jouw bedrijfsmerk. Op deze manier ontwikkel je een sterk en consistent merk, dat professionaliteit en betrouwbaarheid signaleert. Wil je meer weten over een logo in combinatie met een bedrijfsmerk? Of een nieuw logo laten ontwerpen? Neem dan contact op met onze specialisten.

Terug
Stel een vraag
Omhoog
Ben jij klaar voor het behalen van meer online resultaat?Meld je aan en blijf maandelijkse op de hoogte van de nieuwste online marketing mogelijkheden